Macaristan Aile Birleşimi Vize İşlemleri
Macaristan'da aile birleşimi yoluyla oturum izni almak isteyen ve Avrupa Birliği vatandaşı olmayan üçüncü ülkelerden gelen vatandaşlar aşağıdaki koşulları karşılıyorsa aile birleşimi başvurusunda bulunabilirler:
- Üçüncü ülke vatandaşının, Macaristan'da oturum izni, göçmen izni, sürekli oturum izni veya ulusal oturum izni olan aile bireyleri Macaristan'da yaşıyorsa;
- Macar vatandaşı ile evli olan üçüncü ülke vatandaşları
- Birinci dereceden yakını (anne, baba, kardeş) Macaristan'da yaşayan üçüncü ülke vatandaşları
- Evlilikten dolayı Macaristan vatandaşı olan çocuğa sahip olan üçüncü ülke vatandaşları
Macaristan Aile Birleşimi Başvuru Süreci
Macaristan aile birleşimi başvurusunda bulunacak şahıslar Türkiye'deki Macaristan Konsolosluğuna veya Macaristan'daki ilgili devlet ofislerine şahsen başvuru yapmalıdırlar. Ancak fiziki engel veya diğer sağlık sorunları nedeniyle başvuru sürecinde zorluk yaşayan şahıslar yerlerine vekil atayabilirler.
Macaristan aile birleşimi başvurusu sırasında 6 yaş üstü şahısların oturum izni almaları için biyometrik bilgilerini (biyometrik fotoğraf ve parmak izlerini) vermeleri zorunludur. Türkiye'de Macaristan aile birleşimi başvurularını kabul eden kurum Macaristan Konsoloslukları ve Macaristan Büyükelçiliğidir.
Aile birleşimi yoluyla oturum izni almak isteyenleri başvurularıyla ilgili karar tek bir başvuru prosedüründen yetkili otorite tarafından verilir. Bu prosedüre aynı zaman Macaristan'a çalışma amacıyla giderek aile birleşimi programından faydalanmak isteyenler de dahildir.
Macaristan'daki bölge müdürlüğü oturum iznini onayladığı taktirde ilgili Konsolosluğa bildirimde bulunur. Oturum izni alınmasına onay veren vize ilgili şahsa verilir. Bununla birlikte üçüncü ülke vatandaşına Macaristan'da oturum izni hakkı veren D tipi vize tek girişli ve 30 günlük bir süreyi kapsar. Bu nedenle Macaristan'a varıştan hemen sonra bu süre zarfında Macaristan Göçmenlik Ofisine veya bu ofisi bölgesel düzlemde temsil eden müdürlüğe başvuruda bulunulup konaklama ve adres bilgisi verilmelidir.
Türkiye'deki Macaristan Konsolosluğuna yapılan oturum izni başvurusunun yanında, Macaritan yasaları oturum izni başvurusunun Macaristan'da da yapılabilmesine olanak sağlıyor. Böylece Macaristan'da aile birleşimi işlemi yapacak kişiler Macaristan'da ikamet edecekleri bölgedeki ilgili bölge müdürlüklerine de başvuruda bulunabilmektedirler.
Macaristan Oturum İzni Uzatma İşlemi
Macaristan'da oturum izni uzatma işlemi, vize süresinin bitmesinden 30 gün öncesine kadar yapılmalıdır. Başvuru sahibi pasaportu ve adres bilgilerini içeren belgelerle Göçmen Ofisine başvuruda bulunmalıdır. Aile Birleşimi vizesiyle Macaristan'da oturum izni hakkı elde eden kişilerin seyahat belgeleri ülkede kaldıkları süre boyunca geçerliliğe sahip olmalıdır.
Macaristan'da göç ve oturum izninden sorumlu bölge müdürlüğü aile birleşimi yoluyla oturum izni alma işlemlerini 21 gün içinde sonuçlandırmaktadır. Göçmenlik Ofisi oturum izni belgesini başvuru sahibine posta yoluyla adrese gönderebileceği gibi, başvuru sahibi şahsen de alabilir.
Macaristan'da aile birleşimi yoluyla oturum izni başvurusu reddedildiği takdirde, başvuru sahibi ret kararının verildiği tarihten itibaren 8 gün içinde itiraz başvurusu yapabilir.
Macaristan Aile Birleşimi Vizesi İçin Gereken Belgeler
- Vize talep dilekçesi (Konsolosluğa hitaben yazılacak dilekçe Aile birleşimi hakkında tüm detaylı bilgileri içermelidir)
- 3 adet biyometrik fotoğraf (güncel, 3,5X4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon arkalı)
- Pasaport (1 yıl geçerlilik süresi olmalı)
- Uluslararası evlenme kayıt örneği (formül B) (yabancı uyruklu eşin de bilgilerini içermelidir)
- Muvafakatname (kişi 18 yaşından küçük ise, anne baba tarafından imzalanmış, Noter onaylı orijinal belge)
- 16 yaşında evlilik yapacak kişileri için mahkeme kararı (evlenebileceğine dair, Macarca Tercüme edilmiş)
- Nüfus cüzdanı fotokopisi ve Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (adres ve aile bilgileri içeren)
- Macaristan vatandaşı eş daha önceden Türk vatandaşlığı bulunmuyor ise Macar doğum belgesi
- Daha önce yapmış oldukları evliliklerinin boşanma kararı ve boşanma ilanı (Macarca tercüme)
- Macaristan'daki eşe ait oturma izni, Kişinin Macar pasaportu ve kimlik kartının fotokopisi
- Basit ve yeterli seviyede Macarca bilindiğine dair belgeler
- Her iki eşe ait uluslararası doğum kayıt örneği (Formül A)
- Her iki eşe ait uluslararası evlenme ehliyet belgesi
Macaristan Aile Birleşimi ile İlgili Sık Sorulan Sorular
Macaristan vatandaşı ile evlilik durumunda Macaristan'da yaşayabilir miyim?
Macaristan, aile birleşimi vizesi uygulamasıyla Macaristan vatandaşı ile evli olan şahıslara Macaristan'da yaşama imkanını sunmaktadır.
Macaristan'da oturma izni olan kişilerin aile ferdi de aile birleşimi vizesi alabilir mi?
Macaristan'da oturma izni olan kişilerin aile fertleri için de aile birleşim vizesi verilebilmektedir.
Macaristan aile birleşimi vizesi verilmesiyle oturma izni de alabiliyor muyum?
Hayır, Macaristan aile birleşimi vizesi oturma izni olmayıp Macaristan'da oturma iznini almanız için verilmektedir. Macaristan'da oturma izni almanız Macaristan'daki göçmenlik ofisinin Macaristan'da size oturum kartı ve ikametgah kartını vermesiyle gerçekleşmektedir.
Macaristan oturma izni için gereken evraklar?
Macaristan oturma izni içi gereken evraklar oturma izni amacınıza ve Macaristan'daki durumunza göre değişmektedir. Macaristan'da aile birleşimi yoluyla verilen oturma izni için istenen evraklar hakkında bilgiyi başvurunuzda önce Macaristan'daki göç bürosundan öğreniniz.
Macaristan oturma izni kaç günde çıkar?
Macaristan oturum izni çıkış süresi Macaristan'daki durumunuza ve Macaristan'ın göçmenlik ofisi yetkililerine bağlı olaarak değişmektedir. Bu süre oturum izni için sizden istenen evrakları eksiksiz vermenize ve göçmenlik ofisindeki yetkililerin başvurunuz hakkındaki kararına bağlıdır. Göçmenlik ofisi başvuru sırası veya sonrasında sizden ek evrak istemesi istemesi durumunda çıkış süresi uzayabilip göçmenlik ofisince belirlenen süreye kadar evrakları hazırlayıp göçmenlik ofisine vermeniz gerekir. Oturma izni çıkış süresi göçmenlik ofisinin başvurunuzu olumlu sonuçlandırması halinde tamamlanmaktadır.
Daha önce evlenmiş olan kişileri Macaristan aile birleşimi vizesi için durumlarıyla ilgili vermesi gereken evrak var mıdır?
Daha önce evlenmiş olan kişiler evlilikleri ile ilgili boşanma kararı ve boşanma ilanı belgelerinin Macarca tercüme edilmiş olarak vermelidirler. Bu bilgiyi teyit etmek için Macaristan Konsolosluğu ile iletişim kurunuz.
Antalya'da ikamet ediyorum. Macaristan aile birleşimi vizesi için nereye başvuruda bulunulmalı?
Antalya'da ikamet eden şahıslar için Macaristan aile birleşimi vizesi Macaristan Ankara Büyükeliçiliği tarafından verilmektedir. Bu sebeple, Antalya'da ikamet eden şahıslar için başvuruda bulunulması gereken yer Macaristan Ankara Büyükelçiliği'dir.
Bu web sitede aşağıdaki imzaya baktığımızda Knightsp.com'a ait görünüyor. Macaristan Konsolosluğu'nun resmi web sitesi ile ilgisi var mıdır?
macaristankonsoloslugu.com web sitesi konsolosluk veya büyükelçiliğin resmi sitesi ile alakası olmyıp resmi bilgiler içermemektedir. Bu sitenin hazırlanış amacı insanlara yarar sağlamak olup içerdiği bilgiler vize uzmanlarının tecrübelerine dayanmaktadır. Knight SP Google optimizasyonu metodlarını kullanarak değişik alan adları alan bir şirkettir. Knight SP, bu alanlarda bulunan bilgiler ile danışmanlık, seyahat gibi çeşitli sektörlerde bulunan firmalar için reklam sağlayarak bu firmalarla stratejik ortaklık yapar. Bu sitedeki bilgileri yanlış olarak gördüğünüzde bildirim ve güncelleme için lütfen info@knightsp.com e-posta adresi ile irtibata geçiniz.
Macaristan aile birleşimi için Macarca bilmek şartı gerekli midir?
Macaristan aile birleşimi için Macarca bilme şartı aranmaktadır. İlgili konu hakkında bilgiyi teyit etmek için Macaristan Konsolosluğu ile iletişime geçiniz.
Aile birleşimi yoluyla verilen Macaristan geçici oturma iznini uzatabilir miyim?
Evet, geçici Macaristan oturma iznini uzatabilrisiniz. Ancak, oturma izni uzatımı başvurusundan önce göçmenlik ofisinden uzatım için gereken belgleler hakkıda bilgi alıp 1 veya 2 ay öncede başvuruda bulunmanız önerilir.